gul kant

Lokalhistorisk afdeling


Skives Biblioteks forcer indenfor lokalhistorien er, at vi har næsten alle udgivne titler, og de fleste kan lånes med hjem. Biblioteket har en del lokale aviser på mikrofilm, blandt andet Skive Folkeblad siden 1880. Biblioteket abonnerer på lokalhistoriske årbøger og gemmer flere også til udlån. Biblioteket har også trykte slægtsbøger.

Er du interesseret i digteren Jeppe Aakjær kan du læse mere HER på Skive Biblioteks hjemmeside.

”De higer og søger, I gamle Bøger…”

Guldhornene - Adam Oehlenschläger (1779-1850)

Lokal historieLokal historie ved Skive bibliotekBøgerUdforsk de gamle BøgermikrofilmSe aviser med mikrofilm
streg

Anbefalet litteratur


ottos billedebogSalling bankSkive 100
Ottos billedbog

Denne bog er udgivet i anledning af, at Historisk Samfund for Skive og Omegn fylder 100 år. Ottos billedbog har været utrolig populær og med god grund. Den har mange flotte billeder fra 1870-1970 og spændende tekst at gå til. Otto hædres for hans store arbejdsindsats i foreningen. Denne bog kan varmt anbefales.

125 år på Skiveegnen

I forbindelse med Salling Banks 125 års jubilæum i 2001, udgav de bogen ”125 år på Skiveegnen”, der er skrevet af lokalhistoriker og byarkivar, Niels Mortensen. Her kan du læse mere detaljeret om Salling Banks historie og udviklingen på egnen i samme periode.

Skive for 100 år siden

Stor inspiration til denne side kommer fra denne bog, der er udgivet af Skive Grundejerforening og Niels Mortensen. Bogen byder på et glimt tilbage i tiden for 100 år siden. Hvis du gerne vil læse lidt mere om gaderne i Skive, kan du finde flere detaljer i denne bog.

SkivebogenSkive kommune historie43 bygninger
Skivebogen

Siden 1909 er der hvert år udkommet et nyt bind i Skivebogen. Her tages emner op fra egnen af forskellige forfattere. Skive Bibliotek har hele samlingen til udlån. Bogen bliver udgivet af Historisk Samfund for Skive og Omegn.

Kommunes histoie

Udgivet i tre store bind vil Skive kommunes historiebøger holde dig beskæftiget længe. Ønsker du en dybdegående historie helt tilbage til middelalderen og frem til i dag, er disse bind et godt sted at starte.

43 bygninger guiden

Bogen "43 spændende bygninger i Skive Bykerne" er skrevet af Jens Eskildsen og Niels Mortensen. Denne lommeguide er lige til at tage i hånden og med på gåtur inde i Skive indre by. Bogen byder på en smagsprøve på Skives bygningshistorie og arkitektur.