#########

Asylgade dengang

Opkaldt efter Apoteker Norgaards Børneasyl, der lå lige bag træerne på billedet. Gaden blev anlagt i 1868, da Skives markedsplads blev flyttet til pladsen ved Aakjærskolen.

Asylgade Skole, placeret på gadens højre side, er tegnet af bygmester Lars Jensen. Da den blev bygget, var det en meget moderne skole med store lyse lokaler. Det var en bygning, man som Skibonit var stolt af.

Tryk på billede for at se fulde størrelse.

Købmand Byrum

På hjørnet af Asylgade og Frederiksgade blev der drevet en købmandsforretning. Den var ejet af Andreas Byrum fra 1908 til 1919.

På billedet ses Byrum til venstre, og en lærling gemmer sig bag disken. Butikken havde varer fra gulv til loft, og da disse stod bag disken, var det de ansattes opgave, at finde de varer frem, kunderne ville købe. Til højre var der dog mulighed for lidt selvbetjening.

Asylgade i dag

I dag huser Asylgade stadig Aakjærskolen, hvor børn stadig bliver undervist. I baggrunden kan man se de to kirker. Til venstre kan man se bygningen, der først var en Kvickly og senere Skive bibliotek, som er flyttet i dag. Skive Byhistoriske Arkiv har stadig adresse her.