#########

Slotsgade

Slotsgade hed oprindeligt Brogade. Kreaturhandler F. Blom Wiborg opførte i 1904 den statelige Børsen, der blev tegnet af Erik V. Lind, som er navngivet efter det værtshus, der lå på venstre hjørne. Til højre ligger Skive Apotek.

Tryk på billede for at se fulde størrelse.

Skive Apotek

I 1904 købte Apoteker Møller apoteket af Gerhard Norgaard og blev da ejer af byens eneste apotek. Ud over apoteket var Johan formand for Skive Idrætsklub og turistforeningen. Han blev også valgt ind i byrådet på den konservative liste i 1907. Han solgte dog apoteket samme år og flyttede fra Skive.

På billedet ses Johan Møller sammen med sin hustru og to sønner siddende i spisestuen, hvor de drikker eftermiddagste. Det store skinnende apparat på bordet er en temaskine, også kaldet "samovar".

Slotsgade i dag

Apoteksbygningen blev revet ned i 1934 for at give plads til Skive Postkontor. På hjørnet til venstre ligger der i dag en Tiger-butik.

De seneste år ved vintertid har det været muligt at bruge sine skøjter på en opstillet skøjtebane på Posthustorvet. Dette glæder mange børn hvert år.