#########

Thinggade

Byretten også kaldet Tinget - har givet navn til Thinggade. Gaden er ret stejl og blev derfor mest brugt som genvej for gående og folk til hest i gamle dage. Thinggade blev kaldt værtshusenes gade, da der var værtshus i næsten hvert andet hus! Et af dem, Central Hotel, ejet af P. Baunsgaard, ses til højre i Thinggade 2.

På billedet kan man også få øje på Marinus Nielsens manufakturforretning, der ses til venstre. Denne grundlagde han i 1902. Forretningens bygning var oprindeligt et kornmagasin, der blev ombygget til lejligheden.

Tryk på billede for at se fulde størrelse.

Den stejle gade

Gadens stejlhed gjorde, at man byggede høje kældre, der kunne bruges som butikker. På billedet ses en herre, der er gået ud på gaden for at ryge pibe.

Kilde: Bogen 125 år på Skiveegnen udgivet af Salling bank og Niels Mortensen.

Ølhandler Folkersen

Ølhandler N. Folkersen, Thinggade 3. På billedet ses fem skibonitter, der er samlet til musikaften hos Ølhandler N. Folkersen. Det er hans søn, Aksel, der sidder ved klaveret.

Thinggade i dag

Jagt- og fiskeributikken har i dag erstattet Marinus Nielsens manufakturforretning på venstre side. Længere nede af gaden ligger der frisører.

Thinggade er stadig berømt og berygtet som værtshusenes gade, hvor der er liv og glade dage i weekenderne.