#########

Torvegade

Den mest markante bygning er Postgården, der ligger på hjørnet af Østergade og Torvegade, opført i 1905. Her lejede Post- og Telegrafvæsnet lokaler. Skives byråd lejede også lokaler her i 1914 til Skives første kommunekontor.

På venstre side af gaden ses Hotel Royal. Torvegade var præget af store ejendomme bygget mellem 1903 og 1908.

Tryk på billede for at se fulde størrelse.

Postegården

Postgården har lagt bygning til Skive Posthus af to omgange. Først i 1870-erne og igen fra 1905 til 1936, hvor posthuset fik sin egen bygning på Posthustorvet.

Statstelegrafen

Allerede et år efter Postgården blev opført, flyttede telegrafen og Statstelefonen herhen. Telegrafbestyreren fik samtidig lejlighed ovenover.

Statstelegrafen var åben hver dag fra 8 til 21, hvor man kunne indlevere telegrammer ved lugen til venstre. Herefter satte telegrafisterne sig over til skrivebordet for at sende dem.

På billedet ses assistent Thorvald Schultz, der havde vagt.

Torvegade i dag

Der er ikke længere posthus på Torvegade i dag. Det gamle Hotel Royal er blevet raget ned til fordel for en parkeringsplads.

Skive Kommune er flyttet ind i nye bygninger, som man kan se på billedet. Engang var der også biograf på Torvegade, men den er også blevet flyttet og ligger nu på Skyttevej 12.