gul kant
giv haand

Hvem kan jeg kontakte?


Kunne du tænke dig at grave dybere i Skives lokalhistorie? Der er flere steder, der tilbyder hjælp alt afhængig af, hvad du kunne tænke dig.

Skive Bibliotek

Skive bibliotek står bibliotekarerne klar til at hjælpe dig med at bruge mikrofilm, hvis du kunne tænke dig at snuse i gamle aviser. Vi har også en stor lokalhistorisk samling stående, som du kan komme at kigge i og bestille supplerende materialer hjem fra.

Send os en mail, slå på tråden eller kig forbi, hvis du har brug for hjælp.

Via mail kan du forvente svar indenfor 48 timer.

Adresse: Østergade 25, 7800 Skive. Tlf: 99 15 70 00

Mail: skivebibliotek@skivekommune.dk

skive bibliotekBesøg Skive bibliotekBøgerLån gratis bøger og materialerskive bibliotekKig i de gamle bøger
streg

Lokalhistoriske formidlere

Skive Byhistorisk Arkiv

Niels Mortensen står i spidsen for Skive Byhistoriske Arkiv. Arkivet ligger inde med kort, billeder, aviser, lydbånd, videoklip og meget mere.

Adresse: Havnevej 14, 7800 Skive. Tlf. 99 15 77 53

Mail: skivebyarkiv@museumsalling.dk

Skive Museum

Skive Museum har en spændende lokalhistorisk udstilling, hvor du kan se og opleve, hvordan man boede i gamle dage. Der er også mange billeder fra Skive gennem tiden, hvor store personligheder og bygninger bliver præsenteret.

Adresse: Havnevej 14, 7800 Skive. Tlf. 99 15 69 10

Mail: skivemuseum@skivemuseum.dk

Lokalhistorisk forening

Historisk Samfund for Skive og Omegn har i over 100 år udgivet lokalhistoriske skrifter. I de første år var Jeppe Aakjær redaktør. Han skrev på grundlag af arkivstudier, for eksempel gamle retsprotokoller og artikler, om livet på egnen. Siden da har mange historisk interesserede mennesker, også fagfolk, skrevet om livet her. De arbejder tæt sammen med Skive byhistoriske arkiv og udgiver hvert år "Skivebogen" til deres ca. 500 medlemmer. Bogen kan også købes i boghandlen.

Foreningen kan kontaktes på:

Mail: histsamfskive@gmail.com

streg

Om projektet

Denne hjemmeside er et samarbejde mellem Skive Bibliotek og 3 multimediedesignstuderende. Det startede som en praktik på Skive Bibliotek for Ida Sjöström, Kasper Kenth Petersen og Jette Fromm Pedersen. De blev hurtigt enige med biblioteket om, at deres afsluttende projekt kunne være en hjemmeside for den lokalhistoriske afdeling. Denne side skulle gerne virke som en lille appetitvækker for Skives historie.

Vi vil gerne takke Skive Byhistorisk Arkiv, Historisk Samfund for Skive og Omegn, Skive Grundejerforening, Salling Bank og Skive Museum for at støtte op omkring projektet. En særlig tak går til Niels Mortensen, byarkivar, der har været en stor hjælp med at opstøve materiale til hjemmesiden. Vi vil også gerne takke Rud Kjems og Poul Tolstrup for deres hjælp med at gøre projektet til virkelighed. En stor tak går også til de frivillige, der har hjulpet os med projektet.